Naše jedlá

SHPAIZA Bistro a TakeAway je tu pre všetkých, ktorí hľadajú kvalitné rýchle občerstvenie pripravované z čerstvých sezónnych surovín. Náš executive chef Peter spolu so zakladateľmi Marianom, Evkou a rozširujúcim sa teamom kolegov pre Vás zostavili jedinečný koncept sezónnych polievok, denných vege aj mäsových špecialít, letných aj zimných šalátov a TakeAway produktov. Naše jedlá sú inšpirované domácou tradíciou aj medzinárodnou kuchyňou a prinášajú do Bratislavy inovatívny gastro-projekt. Čo môžete u nás ochutnať?

Bohatá polievka dňa

Jedlo u nás začína bohatou a sýtou sezónnou polievkou. Polievka je v rámci obedového menu často vnímaná len ako doplnok a podľa toho k nej veľa reštaurácií a kantín pristupuje. U nás je polievka na prvom mieste – denne čerstvá, z kvalitných surovín a vždy s jedinečným SHPAIZA „twistom“. Tradičné slovenské špeciality ako 10-hodinový kurací vývar s čerstvou sezónnou zeleninou alebo bryndzový Demikát striedajú exotické polievky typu Marocká „Harrira“, Toskánska „Ribollita“ alebo Francúzske karfiolové „Velouté“. Polievku si viete od nás vziať aj so sebou a neskôr zohriať v práci alebo doma.

Špecialita dňa (vege / mäsová)

Denne pripravujeme vždy jedno (ne)tradičné teplé jedlo z kvalitných sezónnych surovín. Vegetariánke špeciality sa striedajú s mäsovými a jedlá sú opäť inšpirované tradičnou slovenskou kuchyňou aj medzinárodnými receptami. Náš team sa každý týždeň postará o nejakú novinku alebo prekvapenie 🤗 Denná špecialita je pre našich zákazníkov vždy zaslúžený kulinársky zážitok v strede náročného pracovného dňa alebo relax pri výnimočnom jedle cez víkend.

Najlepší Quiche v meste

Slaný pečený koláč Quiche so smotanovo-vajíčkovou plnkou sme si požičali od našich francúzskych priateľov ako ideálnu alternatívu ľahkého, sezónneho a sýteho obedu. Ak sa ponáhľate, quiche je ideálny spoločník na TakeAway, navyše počas prepravy a čakania na Vás nestráca na kvalite ani chuti. Quiche si u nás môžete dať ako „malé COMBO“ s polievkou alebo s čerstvým sezónnym šalátom. Šaláty sa menia každý deň – v lete obsahujú viacej listovej zeleniny, v zime ich zase obohacujeme o tradičné lokálne obilniny, strukoviny a pečenú či nakladanú zeleninu.

Naše Empanady

Empanada je najznámejší street-food Južnej Ameriky. Pochádza zo španielskeho „empenar“ čo môžeme voľne preložiť ako „obalený v chlebe“. Základom tých našich je 100% naturálne domáce maslové cesto, ktoré každý deň plníme sezónnymi mäsovými aj vegetariánskymi plnkami. K obľúbeným vegetariánskym variáciám patria napríklad bryndzové, tekvicové, kapustníky alebo modrý syr so sušenými rajčinami. „Mäsojedov“ zase potešia náš domáci segedín, bolognese alebo šunkovo-syrová plnka z kvalitného DUROC bravčového, alebo kura-kari z kuracieho mäska z farmy Topoľnica. Rovnako ako quiche, aj empanady si môžete zobrať so sebou na cesty a v rámci „COMBO“ si ich môžete dať u nás s polievkou dňa alebo čerstvým sezónnym šalátom.

Domáce placky s dipom

Domáce fašírky alebo zemiakové a zeleninové placky pripravujeme vždy s originálnym dipom a predstavujú ďalšiu alternatívu chutného sezónneho obedu. Zatiaľ sa u nás udomácnili najmä fazuľové a strukovinové fašírky, zemiakové tortilly a rôzne druhy zeleninových placiek (karfiolové, kapustové, kimchi, atď.). K naším dipom patria napríklad skutočne domáca majonéza z pasterizovaných vajíčok, z ktorej ďalej pripravujeme čerstvú SHPAIZA tatarku alebo BIO kečup obľúbený najmä u detí.

Kváskový sendvič s domácou nátierkou

Ak máte chuť na niečo ľahké, ochutnajte náš čerstvo pečený kváskový chlebík s jednou z našich sezónnych nátierok alebo (ne)tradičných majonézových šalátov. Na aktuálne dostupné nátierky sa opýtajte našej obsluhy – natrafiť u nás môžete napríklad na:

  • Škvarková nátierka so sušenými rajčinami
  • Náš domáci Hummus na rôzne spôsoby (klasický, s pečenou mrkvou, cviklou, atď.)
  • Bryndzová nátioerka na rôzne spôsoby (s paprikou, čerstvými bylinkami, medvedím cesnakom)
  • Domáci Parížsky šalát z našej vlastnej dusenej šunky
  • SHPAIZA „Treska“ z pečeného slovenského pstruha