SHPAIZA Bistro a TakeAway je tu pre všetkých, ktorí hľadajú kvalitné rýchle občerstvenie pripravované z čerstvých sezónnych surovín. Náš executive chef Peter spolu so zakladateľmi Marianom, Evkou a rozširujúcim sa teamom kolegov pre Vás zostavili jedinečný koncept sezónnych polievok, denných vege aj mäsových špecialít, letných aj zimných šalátov a TakeAway produktov. Naše jedlá sú inšpirované domácou tradíciou aj medzinárodnou kuchyňou a prinášajú do Bratislavy inovatívny gastro-projekt. Čo môžete u nás ochutnať?
Raňajky
Raňajky v SHPAIZA začínajú skvelou kávou a našimi poctivými domácimi produktami. Každý deň u nás nájdete výber sezónnych nátierok s čerstvo pečeným kváskovým chlebom, domáce majonézové šaláty (Treska, Parížsky – aj majonézu si pripravujeme sami), pričom všetky jedlá Vám radi zabalíme aj so sebou. Ak máte chuť na niečo teplé, pripravíme Vám kvalitné párky od Štefana Knižku s našou horčicou alebo BIO kečupom, v Petržalke vám náš team navyše naservíruje aj nezabudnuteľnú praženicu z vajíčok z rodinnej farmy v Topoľnici. Pre fanúšikov sladkého máme vždy v chladničke náš jogurt s BIO tatranského mlieka s granolou a sezónnym lekvárom alebo klasickú mramorovú bábovku či domáci pečený koláč.
Bohatá polievka dňa
Obed u nás začína bohatou a sýtou sezónnou polievkou. Polievka je v rámci obedového menu často vnímaná len ako doplnok a podľa toho k nej veľa reštaurácií a kantín pristupuje. U nás je polievka na prvom mieste – denne čerstvá, z kvalitných surovín a vždy s jedinečným SHPAIZA „twistom“. Tradičné slovenské špeciality ako 10-hodinový kurací vývar s čerstvou sezónnou zeleninou alebo bryndzový Demikát striedajú exotické polievky typu Marocká „Harrira“, Toskánska „Ribollita“ alebo Francúzske karfiolové „Velouté“. Polievku si viete od nás vziať aj so sebou a neskôr zohriať v práci alebo doma.
Špecialita dňa (vege / mäsová)
Denne pripravujeme vždy dve (ne)tradičné teplé jedlá z kvalitných sezónnych surovín. Týždenné obedové menu nájdete na našom webe každý pondelok ráno a na každý deň máme spravidla jednu vegetariánku a druhú mäsovú špecialitu. Obedy sú opäť inšpirované tradičnou slovenskou kuchyňou aj medzinárodnými receptami. Náš team sa každý týždeň postará o nejakú novinku alebo prekvapenie ? Denná špecialita je pre našich zákazníkov vždy zaslúžený kulinársky zážitok v strede náročného pracovného dňa.
Legendárne „Empanadas“
Empanada je najznámejší street-food Južnej Ameriky. Pochádza zo španielskeho „empenar“ čo môžeme voľne preložiť ako „obalený v chlebe“. Základom tých našich je 100% naturálne domáce maslové cesto, ktoré každý deň plníme sezónnymi mäsovými aj vegetariánskymi plnkami. K obľúbeným vegetariánskym variáciám patria napríklad bryndzové, tekvicové, kapustníky alebo modrý syr so sušenými rajčinami. „Mäsojedov“ zase potešia náš domáci segedín, bolognese alebo šunkovo-syrová plnka z kvalitného DUROC bravčového, prípadne kura-kari z kuracieho mäska z farmy Topoľnica. Empanady sú dokonalé na TakeAway a počas dňa nijako nestrácajú na chuti a kvalite, takže sú vhodné aj na večeru. V rámci zvýhodnených „COMBO´s“ si ich môžete dať u nás s polievkou dňa a/alebo s čerstvým sezónnym šalátom.
Najlepší Quiche v meste
Slaný pečený koláč Quiche so smotanovo-vajíčkovou plnkou sme si požičali od našich francúzskych priateľov ako ideálnu alternatívu ľahkého, sezónneho a sýteho obeda. Ak sa ponáhľate, quiche je ideálny spoločník na TakeAway, navyše počas prepravy a čakania na Vás nestráca na kvalite ani chuti. Quiche si u nás môžete dať ako „Malé COMBO“ s polievkou a/alebo s čerstvým sezónnym šalátom. Šaláty sa menia každý deň – v lete obsahujú viacej listovej zeleniny, v zime ich zase obohacujeme o tradičné lokálne obilniny, strukoviny a pečenú či nakladanú zeleninu. Quiche tiež vrelo odporúčame klientom na firemné porady keď nie je čas na klasický obed v reštaurácii.
Domáce koláče
Okrem kvalitného jedla pečieme každý deň v našej pekárni čerstvé sezónne koláče. Aj tu ostávame verní našej značke okrem tradičných slovenských a českých receptov objavíte u nás aj inšpiratívne novinky a prekvapenia ? K stabilným favoritom patria napríklad:
- Nabušený moravský koláč
- Škoricový slimák s vanilkovou polevou
- Domáce buchty
- Krtková tortička
- Opitý Izidor
- Brownie z belgickej horkej čokolády