Zdravé obedové menu

  • Býva Vám po obede v práci pravidelne ťažko? 😟
  • Sadá na Vás únava? 😵
  • Ste „objedení“ z opakujúcich sa obedových menu bez nápadu a inovácie? 😩
  • Chceli by ste sa stravovať zdravšie? 😷

Aj my sme každý deň v práci zažívali ten istý príbeh. Tradičný slovenský recept na úspech v kantínach bohužiaľ ešte stále znie:

 Riedka polievka + Veľká porcia jedla (z lacných surovín) = 1 Stravný lístok

Preto sme sa rozhodli, že s tým niečo musíme urobiť 🙃 SHPAIZA je tu, aby Vám konečne priniesla kvalitnú alternatívu chutného a zdravého pracovného obeda. Tu je náš recept na úspech:

Rýchla obsluha alebo pravidelný závoz do firmy

Naše procesy sú nastavené tak, aby sme Vás počas obedných „peekov“ v bistre rýchlo, ale kvalitne obslúžili tak, aby ste čo najviac z Vašej obednej prestávky strávili relaxom pri dobrom a kvalitnom jedle v príjemnom prostredí.

Pre tých, ktorí nemajú čas na obednú prestávku opustiť pracovisko alebo domov ponúkame možnosť pravidelného závozu individuálne alebo skupinovo (firmy). Pri pravidelných závozoch a pre zmluvných firemných zákazníkov navyše ponúkame viaceré výhody, ako napríklad:

  • Úvodnú ochutnávku našich jedál spojenú s prezentáciu
  • Závoz zdarma
  • Zmluvné zľavy pri pravidelnom odbere vo väčšom množstve
  • Sériu workshopov na tému zdravého stravovania ako bonus k spolupráci

Kvalitné suroviny

Všetky jedlá pripravujeme z kvalitných prvotných surovín. Nepoužívame žiadne polotovary a keď hovoríme ŽIADNE, skutočne to aj tak myslíme. Tu je len niekoľko príkladov z pestrého portfólia našej kuchyne a pekárne:

  • Každý deň pečieme vlastný čerstvý kváskový chlieb z múky zo slovenského Mlynu Trenčan
  • Všetky cestá pre Empanady aj Quiche a koláče pochádzajú rovnako z vlastnej produkcie
  • Kde má ísť maslo, ide ozajstné maslo – v našej kuchyni nenájdete margaríny ani iné náhrady
  • Slnečnicový olej používame zásadne Klátovský z farmy Búšlak alebo extra panenský olivový do šalátov
  • Mlieko používame Tatranské v BIO kvalite
  • V našich jedlách používame veľa čerstvej sezónnej zeleniny 

Mäso iba z dobrého chovu

Mäso predstavuje jeden z najväčších problémov dnešnej stravy – ľudia ho jedia zbytočne veľa a väčšinou vo veľmi nízkej kvalite. Lacné kuracie, bravčové a občas hovädzie pochádza väčšinou z masových chovov kde zvieratá prežijú svoj krátky život „na kope“ zavretí v klietke alebo ohrade. Zvieratám chýba pohyb, pobyt na čerstvom vzduchu, prirodzená strava a ich rast sa často urýchľuje rastovými hormónmi. Riziko šírenia chorôb v preplnených priestoroch je výrazne vyššie ako pri voľnom výbehu, preto sú zvieratá väčšinou pravidelne dávkované liekmi a antibiotikami.

Náš prístup je iný – našim klientom odporúčame dať si mäsové jedlo radšej 2x za týždeň, ale zato z kvalitného mäska. V našich jedlách nájdete:

  1. Kuriatko a vajíčka výlučne z rodinnej farmy Topoľnica
  2. Bravčové DUROC z pohraničného chovu v Dolnom Rakúsku
  3. Kuraciu a bravčovú šunku si varíme sami z dodávaného mäska a bez použitia konzervantov
  4. Ryby pochádzajú z kvalitných Slovenských rybníkov

Sezónnosť

Či sa pozriete na Ajurvédsku stravu, Čínsku medicínu alebo jednoducho do receptov našich starých mám, všetky majú spoločného menovateľa. Nabádajú nás, aby sme sa stravovali sezónne a pokiaľ možno z lokálnych surovín. Príroda je totiž (ako vždy) múdrejšia ako my a sama najlepšie vie, čo v danú časť roka naše telo najviac potrebuje. V lete nás schladí čerstvý mix zelených šalátov, v zime zase zahreje hustá tekvicová polievka.

V našej kuchyni sa snažíme riadiť jednoduchými princípmi prírody, sezóny a ročných období. Preto u nás v zime nehľadajte prosím Caesar šalát 🥗😆

Pestrá vege aj mäsová strava

Nekonečné množstvo alergií a rôznych diét – človek sa v tom už ani poriadne nevyzná. Je zdravšia vegetariánska alebo vegánska strava? Bezlepková alebo bezlaktózová? Alebo mám presedlať na paleo-diétu?

Náš pohľad na vec je jednoduchý: každý človek je jedinečný a neexistuje jednotný recept na úspech. Čo je pre jedného zdravé a dobré, to pre druhého môže byť škodlivé až jedovaté. Veď už naši predkovia nás priamo varujú v slovách ktoré používame každý deň. Neveríte? Čo myslíte, aké odkazy nám uchovali v slovách ako JEDlo alebo pOTRAVA? 🧐

V SHPAIZA sa riadime heslom „Vyber si čo ti chutí“ a skutočne to aj tak myslíme. Vaše telo totiž najlepšie vie, čo v daný moment potrebuje a na čo má naozaj chuť. Preto u nás nájdete každý deň viaceré sezónne alternatívy vegetariánskeho aj mäsového jedla. Keďže o kvalitu surovín je postarané, na Vás ostáva vybrať si z aktuálnej ponuky. Väčšinu jedál máme „vystavenú“ tak, aby ste si jedlo nevyberali z anonymného lístka. Dôverujte vlastnému telu a nechajte oči a zmysly, aby vybrali za Vás 😊